İkinci El Araç Al, Satılık İkinci El Oto Fiyatları

02 Eki
otomag
184 views
0 Comments

Araç Değerleme Sürecini Etkileyen Faktörler

Araç değerleme hem satıcıların hem de alıcıların merak ettiği bir konu olarak dikkat çeker. Bu kapsamda ikinci el araç alımı yapan Oto.net internet sitemizde akıllı algoritma kullanılarak araç değerleme programı yer alır. Aracını satmak isteyenlere ön teklif sunduğumuz bu fiyatlama algoritmamız genel olarak aracın temel bilgilerini baz alır. Bu doğrultuda aracın markası, modeli, üretim yılı ve kilometre bilgileri değerlendirilerek aracınıza özel bir ön teklif oluşturulur. Ardından aracınız için yapılacak ekspertiz kontrolü sayesinde ikinci el araç değerlendirme konusunu detaylandırmak için aracınızın hasar kayıt bedeli, boyanan, değişen ve işlem gören parçaları, orijinallik durumu gibi kıstaslar göz önünde bulundurulur. Bu kıstasların hepsi ayrı ayrı incelenerek nihai bir kanıya varılır. Ayrıca nihai fiyat teklifiniz için aracınızın fiyatını değerlendirme çalışmaları kapsamında mevcut piyasa şartları da son derece önemlidir.


Araç Kaç Kilometrede? Ne Kadar Hasar Kayıt Bedeline Sahip?
İkinci el arabalarda aracın kaç kilometrede olduğu ve ne kadarlık bir hasar kayıt bedeline sahip olduğu büyük bir önem teşkil etmektedir. Bu noktada düşük kilometre değerinden olan araçlar, alıcıların algısında daha az yıpranmış olan araçlar olarak yer alır. Benzer bir durum hasar kayıt bedeli için de geçerlilik gösterebilmektedir. Aynı şekilde düşük hasar kayıt bedelinde yer alan ya da hiç hasar kayıt bedeline sahip olmayan araçlar, değerleme için önem teşkil etmektedir. Bu durum ise doğal olarak fiyatlamaya yansır ve yukarı yönlü bir düzenlemeye neden olur. Ayrıca hasar kayıt bedeli, “Araç değer kaybı nasıl hesaplanır?” sorusuna da cevap oluşturur. Araçların sahip olduğu hasar kayıt bedeli üzerinden değer kaybı hesaplaması yapılabilir.


Aracın Markası, Modeli ve Üretim Yılı
Araç değerleme hesaplama maddelerini oluşturan en önemli noktalardan biri de aracın markası, modeli ve üretim yılıdır. Bilindiği üzere her marka ve modelin fiyat aralığı ve değeri farklılık arz eder. Bu kapsamda aracın hangi marka ve modele sahip olduğu önemlidir. Çünkü bu durum arabanın değerinin ortaya çıkmasında doğrudan rol oynar. Bir başka önemli husus ise aracın üretim yılıdır. Bir aracın üretim yılı ne kadar yüksekse yani araç ne kadar yeni ise fiyatı da aynı oranda yüksek olacaktır. Tersi durumda ise yani üretim yılı düştükçe fiyatlar da düşme eğilimine girer.


Donanım Paketi
Araç fiyatı değerlendirme kapsamında fiyatlar üzerinde etkili olan noktalardan biri de aracın sahip olduğu donanım paketidir. Araçlar, sahip oldukları donanım paketleri kapsamında birbirinden farklı fiyat aralıklarında yer alır. Başlangıç paketlerine sahip olan araçlar, genellikle daha düşük seviyede yer alır. Ancak orta ve üst segmentte bulunan araçların fiyatı daha yüksek seviyelerde bulunur. Sahip olduğunuz ya da almak istediğiniz aracın donanım paketi ve özellikleri bu bakımdan araçların fiyatlarının oluşmasına direkt etki eder.


Aracın Orijinallik Seviyesi
Aracın fiyatı ve değeri belirlenirken dikkat edilen hususlardan biri de aracın parçalarının ne derece orijinal olduğudur. Bu bakımda yüksek oranda ya da tamamen orijinalliğini korumayı başaran araçlar daha yüksek bir fiyat skalasında konumlanır. Aracın orijinalliğini koruması demek yıpranmamış olduğu anlamına geldiğinden bu özelliği taşıyan araçlar değerli olur. Aksi bir durumda ise yani orijinalliğini yitirmiş, parçaları değişmiş ya da işlem görmüş araçlar ise daha düşük bir fiyat skalasında yer alır. Bu durum aracın değerlemesi bakımından önem teşkil ettiğinden ikinci el aracınızı satabileceğiniz Oto.net’in akıllı algoritma fiyatlamasına etki edecek ve araç değerleme için aracınızın orijinalliğini koruyup korumadığına dikkat edilecektir. Aracın orijinalliğinin bozulmasına ise sadece parça değişimi ya da işlem görmesi zemin hazırlamaz. Bunun yanı sıra parçaların ya da aracın tamamen boyanması da aracın orijinalliğini yitirmesine neden olabilmektedir.


Ekspertiz Raporu
Ekspertiz raporu, aracın hem kaportasında meydana gelen değişimleri ve yapılan işlemleri, hem de aracın motorunun ve mekanik aksamlarının durumunu gözler önüne serer. Araçta herhangi bir sorun ya da arıza varsa ortaya çıkarılmasına yardımcı olur. Ayrıca motorun genel sağlık durumu hakkında da bilgi verir. Peki, araç ve değeri bakımından büyük bir önem taşıyan araç ekspertiz nasıl yapılır? Oto.net’ten aldığınız ön fiyat teklifi sonrası aracınıza özel oluşturacağınız ekspertiz randevunuza katılım gösterdiğinizde özellikle boya konusunda doğru bir sonuç elde etmek için aracın yıkanmış olması gerekir. Aksi halde boya testi doğru bir sonuç vermeyebilir. Aracınıza özel yapılacak ekspertiz süreci ilgili noktada çalışan teknik personeller tarafından yönetilir. Aracınızın detaylı ekspertiz kontrolü yapıldıktan sonra ekspertiz raporu oluşturulur. Bu rapor bağımsız kuruluş tarafından Oto.net’e iletilir. Oto.net araç değerleme uzman ekipleri tarafından titizlikle incelenir. Yukarıda belirtilen tüm faktörler ve ekspertiz raporunuza göre aracınıza özel nihai fiyat teklifi hazırlanır ve kısa süre içerisinde sizinle paylaşılır. Teklifi kabul etmeniz durumunda satış işlemleri kolaylıkla halledilir ve aynı gün içerisinde aracınızı Oto.net’e satar, ödemenizi anında alabilirsiniz.

Otoplus

Ara